Το μέλι κουμαριάς είναι ένα ιδιαίτερο είδος μελιού, γνωστό για την έντονη, πικρή του γεύση και την υψηλή θρεπτική του αξία. Παράγεται από το νέκταρ του θάμνου κουμαριά (Arbutus unedo), που ευδοκιμεί σε μεσογειακές περιοχές και χαρακτηρίζεται από την πλούσια περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά και άλλα ευεργετικά συστατικά. Ας δούμε τις βασικές ιδιότητές του και …
Το μέλι καστανιάς είναι γνωστό για τη μοναδική του γεύση, το σκούρο χρώμα και την υψηλή θρεπτική του αξία. Ωστόσο, όταν μιλάμε για τον διαβήτη, η κατανάλωση μελιού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις ιδιότητες του μελιού καστανιάς, την επίδρασή του στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αν μπορεί να αποτελέσει …